tisdag 14 februari 2012

LCHF Muffins

Idag gjorde jag supergoda matiga brunch muffins ala LCHF, skitgoda blev de!




Ingredienser:

Du behöver:
16 muffinsformar av folie eller silikon.
Alternativt en muffinsplåt av teflon med pappersformar i.

Basrecept:
8 st Ägg
1 dl Grädde
1 dl Keso eller Kesella
1 dl Riven Ost
1 tsk Bakpulver
Salt och Peppar

Exempel på Fyllning:
Fetaost, Oliver, Soltorkade Tomater, Knaperstekt Bacon, Kryddig Korv, Svamp, Purjolök, Skinka, Färska Örter, Kryddor osv osv.


Gör så här:
Förbered din fyllning, stek om det behövs, skiva, hacka osv.
Blanda ihop äggen, grädden, keso/kesella, riven ost, bakpulver, salt och peppar. Blanda ner din fyllning och eventuell annan krydda om så önskas.

Häll upp i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter på 175°C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar