onsdag 8 februari 2012

LCHF

För två veckor sen lite drygt så började jag och Stefan på LCHF. På dessa två veckor har vi gått ner 3kg respektive 2kg och vi är båda mycket piggare och mår i största allmänhet mycket bättre. Vi kör stenhårt på inget socker och sån liten del kolhydrater om dagen som bara möjligt. Det funkar skitbra! Vi kommer aldrig gå tillbaka till vår gamla livsstil, aldrig någonsin. Läs här om hur fel det egentligen är med alla dessa kolhydrater vi trycker i oss dagligen:
http://www.primavi.se/maten.pdf

Här är LCHF chokladbollar som duger alldeles utmärkt om man blir lite sugen någon gång:

Ingredienser:
100g Smör
150g Hasselnötter (grovt malda)
150g Kokos (+ 50g till garnering)
1/2 tsk Vaniljpulver
50 g 70% mörk blockchoklad eller motsv.
2 msk Vispgrädde
1,5 msk Kallt starkt kaffe


Gör så här:

Mät upp ingredienserna och lägg i smör, malda hasselnötter, kokos och vaniljpulver (riktigt vaniljpulver, INTE vanillinsocker) i en bunke.

Smält chokladen i micron i en liten skål av porslin eller glas, 30 sekunder i taget och rör om mellan varje gång. Blanda den smälta chokladen med vispgrädde och kaffe till en jämn smet.

Förbered ett fat med kokos som du kan rulla dom färdirullade bollarna i.

Häll över chokladsmeten i bunken och blanda alla ingredienser med fingrarna. Smeten blir lite kladdig men det går utmärkt att göra bollar utav den ändå, gör bollar och lägg på fatet med kokos - rulla därefter dom i kokos och lägg i en förvaringsburk och in i kylen en stund.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar